Meer Terug naar website

Kies een taal:

Producten: laatst toegevoegd

  • {{cartItem.Quantity > 1 ? cartItem.Quantity + "x" : ""}} {{cartItem.Product.Title}} {{cartItem.Frequency}} {{cartItem.Product.Title}} Aantal: {{cartItem.Quantity}} {{cartItem.Quantity > 1 ? cartItem.Quantity + "x" : ""}} {{cartItem.Product.Title}} {{cartItem.Color}}
Totaal: {{NrOfProducts}} artikelen Naar uw producten

Stoeptegels gemaakt met gerecycled afval als eerste in gemeente Duiven

18 oktober 2017

Een duurzame stoeptegel die net zo schoon en veilig is als een ‘normale’ stoeptegel en die gemaakt wordt met gerecycled huishoudelijk restafval. Duiven is de eerste gemeente waar deze tegel vanaf vandaag in de straten verschijnt onder de naam De Duivense Tegel.

Betonindustrie De Hamer, Afval en energiebedrijf AVR en Mineralz by Renewi ontwikkelden samen een proces waarbij bodemassen worden verwerkt tot FORZ® granulaat, een duurzame, schone en veilige zand- en grindvervanger die als basis dient voor De Duurzame Tegel.

Bijdrage aan circulaire economie

Met de duurzame tegel leveren de partners gezamenlijk een bijdrage aan de verandering naar een circulaire economie, die volledig draait op hergebruikte grondstoffen. Na Duiven zullen naar verwachting meer gemeenten volgen. Naast de tegels krijgt elke gemeente een communicatiecampagne op maat om inwoners te laten zien wat zij doet aan een circulaire economie.

Schoon en veilig

De Duivense Tegel is een schone, veilige en duurzame stoeptegel die gemaakt wordt met intensief gereinigde as van het Duivense afval. “Na afvalscheiding, dus zonder glaswerk en papier, wordt het huishoudelijk restafval bij AVR verbrand. De bodemassen gaan vervolgens naar Mineralz. De opwerking van deze bodemassen start met het terugwinnen van metalen, zoals koper en aluminium. Waardevolle grondstoffen die niet apart zijn gescheiden, worden zo alsnog teruggewonnen. Wat overblijft is een zogenoemde minerale fractie, die door een wasproces geschikt wordt gemaakt voor de toepassing in betonwaren. Het resultaat is FORZ® granulaat; een duurzame, schone en veilige zand- en grindvervanger,” aldus Rob Bleijerveld (Mineralz). Zie voor meer informatie www.duurzametegel.nl

Lees het volledige persbericht